فهرست مطالب

جغرافیای طبیعی - پیاپی 53 (پاییز 1400)

فصلنامه جغرافیای طبیعی
پیاپی 53 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعدی عبدلی، قاسم عزیزی*، رضا برنا صفحات 1-18
    پدیده تغییر اقلیم یکی از مسایل حیاتی برای بشر امروزی محسوب می شود. بررسی وضعیت دمای هوا و بارش در دومین منطقه پربارش کشور یعنی نیمه غربی؛ حایز اهمیت است. در تحقیق حاضر از داده های مشاهداتی 51 ایستگاه هواشناسی منطقه به عنوان داده مبنا استفاده شد. برای دوره آینده تا افق 2061 از برونداد مدلهای شبیه سازی کننده در گزارش پنجم تغییر اقلیم در دو الگوی واداشتی حد بالا و حد وسط، به صورت داده ریزمقیاس شده استفاده شد. برای بررسی روند تغییرات سری دمای هوا و بارش از آزمون ناپارامتری من -کندال استفاده شد. نتایج نشان داد که در دوره مبنا براساس آمار مشاهداتی، در بیشتر مناطق در سری و الگوی دمای هوای، روند افزایشی معنی داری وجود دارد. برای بارش نیز روند کاهشی معنی دار در بیشتر مناطق و شیب منفی در تمامی ایستگاه ها مشاهده گردید. ارزیابی برونداد مدلها در مقایسه با دوره مبنا نشان داد که در مناطق غربی و زاگرسی کشور، کمینه و بیشینه های دمای هوا در دهه های آتی در الگوی حد بالا و حد وسط به ترتیب، 1/3 و 1/1 درجه سانتیگراد افزایش خواهد داشت. بارش در بعضی از ایستگاه ها در ماه های فصل بهار به طور ناچیز افزایش خواهد یافت، اما در الگوی سالانه در بیشتر مناطق وضعیت بارش نسبت به دوره مبنا یا پایه کاهشی خواهد بود. بنابراین منطقه پربارش نیمه غربی در منطقه زاگرس ایران، با افزایش دمای هوا و کاهش بارش همراه خواهد بود.
    کلیدواژگان: تغییر اقلیم، بارش، دمای هوا، نیمه غربی، زاگرس، واداشت تابشی
  • سیما رحیمی بندرآبادی*، مسعود گودرزی، طیب رضیئی صفحات 19-37

    در این مطالعه، به بررسی تغییر آب و هوا در حوضه دز، به‏عنوان یکی از مهم‏ترین حوضه ‎های کشور از لحاظ آورد آبی و کشاورزی، پرداخته شده است. برای ‏این‏ منظور، از مدل ریزمقیاس‏نمایی‎ دینامیکی PRECIS، برای برآورد بارش و دما در دوره 2070 تا 2100 و تحت دو سناریوی A2 و B2 استفاده شده است‎. نتایج نشان می دهد که مقدار بارندگی مشاهده ای طی دوره پایه، دارای روند منفی و دما دارای روند مثبت است. نتایج ارزیابی مدل PRECIS نشان می دهد که به‎ طورکلی، این مدل می‎تواند برآورد مناسبی از بارش و دما در منطقه داشته باشد. بررسی تغییرات آب و هوایی در حوضه دز نشان داد که تحت سناریوی A2، مقدار بارش حدود 22 درصد کاهش و میانگین دمای حداقل و حداکثر، حدود 5 درجه افزایش خواهند داشت. برای سناریوی B2، مقدار بارش حدود 33 درصد کاهش و مقدار میانگین دمای حداقل و حداکثر، حدود 3 درجه افزایش خواهند داشت.

    کلیدواژگان: تغییر آب و هوا، مدل آب و هوایی سیاره‎ای، ریزمقیاس‎نمایی، مدل PRECIS، حوضه دز
  • سید کرامت هاشمی عنا* صفحات 39-55

    جهت بررسی رفتار طول دوره های خشک از داده های بارش در مقیاس روزانه برای 45 ایستگاه سینوپتیک ایران (1985 تا 2017) استفاده شد. به منظور توزیع فضایی دوره های خشک از توالی های 10، 20، 30 و بیش تر از30 روزه استفاده و به پهنه تبدیل شدند. نتایج نشان داد که بیشترین رخداد فراوانی دوره های خشک بلندمدت (30 روز و بیشتر)، با 86 رخداد مربوط به پهنه ی جنوب-شرق ایران و ایستگاه  ایرانشهر است. کمترین فراوانی نیز  با 3 مورد متعلق به ایستگاه رشت در کرانه جنوب غربی دریای خزر در شمال ایران بوده است. برای ارزیابی نوع توزیع دوره های خشک، تداوم بازگشت و احتمال وقوع آنها از توزیع احتمالاتی مارکوف مرتبه دوم استفاده شد. ماتریس احتمال و دوره ی بازگشت برای تداوم های 10، 20 و 30 روزه در مقیاس ماهانه محاسبه و مشخص گردید که ماه های خرداد و فروردین کوتاهترین دوره بازگشت دوره های خشک (18 روزه) در مناطق خشک مرکزی و شرقی کشور با بیشترین احتمال رخداد (89 درصد)  و طولانی ترین دوره بازگشت مربوط به ماه های مهر و آبان در پهنه های مرطوب نوار ساحلی شمال و شمال غرب کشور با (338روزه) و کمترین احتمال رخداد (28درصد) است.

    کلیدواژگان: دوره های خشک، طبقه بندی، مارکوف، بارش، ایران
  • شهرام لطفی قرانچای*، علیرضا شکیبا، آمنه دشت بزرگی، فاطمه ربانی، طیبه اکبری صفحات 57-74

    امروزه تغییر اقلیم از چالش های جدی جوامع بشری و محیط زیست تلقی شده و سبب ایجاد ناهنجاری در سیستم اقلیم کره زمین گردیده است. بر اساس ارزیابی دانشمندان افزایش میانگین دمای جهانی امری اجتناب ناپذیر است. در این پژوهش به بررسی عناصر اقلیمی دما و بارش ایستگاه سینوپتیک اهر برای دوره های آینده نزدیک (2026-2045)، آینده میانی (2046-2065) و آینده دور (2066-2085) با استفاده از خروجی های مدل تغییر اقلیم CanESM2 بر پایه RCP2.6, RCP4.5 و RCP8.5 با مدل ریزمقیاس نمایی SDSM و نیز به بررسی روند سالانه این تغییرات با استفاده از آزمون من _ کندال پرداخته شد. براساس خروجی مدل مشخص شد که در آینده نزدیک بارش در ماه های فوریه و نوامبر و در دو دوره آینده میانی و دور در ماه اکتبر بیشترین میزان کاهش و برای ماه های آوریل، می و آگوست افزایش بارش اتفاق خواهد افتاد. به طور میانگین دمای کمینه 38/0 درجه سلسیوس، دمای متوسط 52/0 درجه سلسیوس و دمای بیشینه 82/0 درجه سلسیوس افزایش خواهد یافت. براساس نتایج آزمون من_کندال روند سالانه بارش در آینده کاهشی، دمای متوسط در سه سناریو دارای روند افزایشی و معنادار و عناصر دمایی (دمای کمینه، متوسط و بیشینه) در RCP8.5 افزایشی و معنادار خواهد بود.

    کلیدواژگان: تغییر اقلیم، سناریوها، ریزمقیاس نمایی، مدلCanESM2
  • حکیمه اژدرنیا، اشرف اسدی* صفحات 59-79

    اختلاف دمای شبانه روزی یک نمایه ی مهم برای شناسایی تغییرات آب و هواست. هدف این پژوهش تحلیل و بررسی روند فصلی و سالانه اختلاف دمای شبانه روزی و تغییرات آن در طی دوره آماری 20 ساله از 1380 تا 1399 در استان فارس می باشد. بدین جهت داده های دمای کمینه و بیشینه ماهانه که از مهم ترین پارامترهای مرتبط با تغییر اقلیم و اثرگذار بر فعالیت های اکولوژیکی می باشند در 26 ایستگاه استان از سازمان هواشناسی اخذ گردید. از بین ایستگاه های استان تنها 13 ایستگاه دارای طول آماری بیش از 20 سال بود که به دلیل دوره مشترک جهت بررسی و مقایسه برای این پژوهش انتخاب شد و نمایه مورد نظر برای ایستگا ه های منتخب محاسبه گردید. پس از انجام آزمون همگنی ران تست بر روی داده ها، آزمون آماری و گرافیکی من کندال جهت تعیین روند و آزمون شیب سن جهت تعیین نرخ شیب روند استفاده شد. بیشترین نرخ روند و تغییرات از نظر زمانی در فصل تابستان و کمترین در فصل پاییز مشاهده شد. در برآورد شیب سن برای تعیین جهت روند نمایه آشکار گردید که برخی ایستگاه ها تغییرات افزایشی بیش از 2 درجه سانتیگراد را تجربه نموده اند. نقشه های نوع روند و مقدار تغییرات نیز ترسیم گردید و نشان داد نیمه غربی استان بیشتر روند افزایشی و بیشترین نرخ تغییرات را تجربه کرده است.

    کلیدواژگان: اختلاف دمای شبانه روزی، روند، آزمون من کندال، آزمون تخمین گر شیب سن، فارس
  • روناک شوکتی*، امجد ملکی، فرزاد شیرزادی تبار صفحات 97-117

    کارست و حفره های کارستی یکی از چالش برانگیزترین موضوعات می باشد. با توجه به اینکه مناطق کارستی تقریبا 20% از مساحت زمین را پوشش می دهند، شناسایی و بررسی موقعیت حفره های کارستی می تواند در حوزه های گوناگونی مانند توسعه گردشگری، جلوگیری از فرونشست و منابع آب کارستی مفید باشد. در ناهمواری های شاهو واقع در استان کرمانشاه لندفرم های کارستی از جمله غارها و حفره های مدفون به خوبی توسعه یافته اند. این پژوهش با هدف شناسایی سریع و اولیه حفره های کارستی مدفون با استفاده از یک روش آسان و کم هزینه در مطالعات ژیومورفولوژی، بررسی مورفولوژی و برآورد ابعاد این حفره ها انجام شده است. بدین منظور در ناهمواری های شاهو (غار قوری قلعه و محیط اطراف آن)، دو روش ژیوفیزیکی توموگرافی مقاومت ویژه الکتریکی (ERT) و الکترومغناطیس با بسامد بسیار پایین (VLF) مورد استفاده و مقایسه با هم قرار گرفت. ابتدا با تعیین موقعیت غار در سطح زمین، مسیر برداشت پروفیل ها به صورت عمود بر مسیر غار نیز طراحی نیز گردید. سپس 5 پروفیل به روش VLF و 4 پروفیل به روش ERT برداشت شد. 4 پروفیل ERT عمود بر پروفیل های شماره 4،2 و 5 VLF برداشت و در نهایت نتایج حاصل از دو روش ژیوفیزیکی مذکور باهم مقایسه شدند. نتایج حاصل از هر دو روش علاوه بر تعیین موقعیت دقیق غار، بی هنجاری های را خارج از محدوده غار نیز شناسایی کردند که می تواند حاکی از گسترش غار یا وجود حفره های احتمالی دیگر در اطراف آن باشد. از دیگر یافته های تحقیق می توان به امکان دستیابی سریع به نتایج و ارزان بودن استفاده از روش VLF نسبت به سایرروش های شناسایی اشاره نمود.

    کلیدواژگان: کارست مدفون، ژئوفیزیک، ناهمواری شاهو، غار قوری قلعه، کرمانشاه
  • مجتبی سلیمانی ساردو*، زهره ابراهیمی، مهدی زارعی صفحات 119-134

    منابع آبی یکی از مهم ترین مولفه های حیات سرزمین و توسعه پایدار به شمار می روند. در پژوهش حاضر، بررسی تغییرات سری زمانی مساحت پهنه های آبی پلایای جازموریان، به کمک داده های بازتابش سطحی ماهواره لندست 8 از سال 2013 تا 2019 مدنظر قرار گرفت و شاخص اصلاح شده اختلاف آب نرمال شده (MNDWI) به منظور جدا کردن پهنه های آبی بر تصاویر موردنظر اعمال و سپس روند تغییرات مساحتی پهنه های آبی برآورد شد. کلیه فرایندهای مزبور و آنالیز تصاویر ماهواره ای در محیط نرم افزار Google Earth Engine انجام شد که یک سامانه تحت وب و متن باز جهت انجام آنالیزهای طیفی و رادیومتریک بر تصاویر ماهواره ای است، همچنین نرم افزار ArcGIS 10.5 نیز به منظور تهیه نقشه های مکانی مورد استفاده قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که وسعت پهنه آبی دریاچه فصلی جازموریان براساس شاخص  MNDWI حدود Km21426 و بر اساس شاخص استخراج آب خودکار (AWEI)، قریب Km21512 و بر اساس شاخص نسبت جذب آب (WRI) حدود Km2 1610 تخمین زده شده است. از سوی دیگر، تحلیل تولیدات آب سطحی تصاویر لندست نشان داد که بیشترین میزان تغییرات مربوط به پهنه های آبی فصلی موقت و فصلی جدید بوده است، به طوری که تغییرات پهنه های فصلی موقت مساحتی قریب Km21145 و پهنه های فصلی جدید سطحی حدود km2355 را به خود اختصاص داده است. آبگیری پلایای جازموریان به وقوع سیلاب های فصلی و افزایش بارندگی ها در حوضه ارتباط دارد، به طوری که همبستگی بالایی (89/0=R2) میان بارندگی سالانه حوضه و افزایش وسعت پهنه های آبی حاصل از شاخص MNDWI مشاهده شده است.

    کلیدواژگان: پلایای جازموریان، پهنه های آبی، گوگل ارث انجین، MNDWI
  • صیاد اصغری سراسکانرود *، الهام ملانوری، شیوا صفری، احسان قلعه صفحات 135-152

    با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش عنصر بارش به عنوان یکی از اجزای اصلی آن، به‌ویژه در مناطق کوهستانی شمال غرب ایران، مطالعه و بررسی دقیق پدیده مهم آب و همچنین برف به‌دلیل اهمیت ذخیره‌گاه‌های برفی در تغذیه ذخایر آبی حایز اهمیت می‌باشد. با توجه به اهمیت شاخص‌های طیفی در سنجش‌ازدور و شباهت طیفی دو پدیده برف و آب، در مطالعه حاضر از شاخص‌های تفاضلی نرمال شده آب و برف و همچنین شاخص‌های تفاضلی نرمال شده، بدون پس زمینه برف/یخ و آب و روش آستانه گذاری Otsuبر روی تصویر لندست 8 با انتخاب قسمتی از کوهستان سبلان و دریای خزر به ‌عنوان منطقه مورد مطالعه، استفاده ‌شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان داد، با توجه به هیستوگرام و واریانس باندها، شاخص‌های نرمال شده تفاضلی آب بدون برف و برف بدون آب، به ترتیب با صحت کلی 100 درصد و 97 درصد دقت بالایی در استخراج و تفکیک پدیده‌های آب و پوشش برفی نشان دادند. نتایج حاصل از اجرای الگوریتم باینری Otsu نیز این موضوع را تایید کرده و توانایی بالای شاخص های مورد نظر را در استخراج پدیده های برف و آب نشان داد.

    کلیدواژگان: شاخص های طیفی، NDWINS، NDSINW، آستانه گذاری Otsu
|
  • Sadi Abdoli, Ghasem Azizi *, Reza Borna Pages 1-18
    The phenomenon of climate change is one of the vital issues for human beings today. Investigation of air temperature and precipitation in the second rainiest region of the country, namely the western half; It is important. In the present study, observational data of 51 meteorological stations in the region were used as baseline data. For the next period up to 2061 horizon, the output of simulation models in the fifth report of climate change was used in two models of induced upper and middle limits, as microscale data. The non-parametric Man-Kendall test was used to investigate the trend of changes in air temperature and precipitation series. The results showed that in the base period based on observational statistics, in most areas in the series and the pattern of air temperature, there is a significant upward trend. For rainfall, a significant decreasing trend was observed in most areas and a negative slope was observed in all stations. Evaluation of the output of the models in comparison with the base period showed that in the western and Zagros regions of the country, the minimum and maximum air temperatures in the coming decades in the upper and middle limits pattern, respectively, will increase by 3.1 and 1.1 ° C, respectively. Will have. Precipitation in some stations will increase slightly in the spring months, but in the annual pattern in most areas the precipitation will be lower than the base period. Therefore, the rainy region of the western half in the Zagros region of Iran will be accompanied by an increase in air temperature and a decrease in precipitation.
    Keywords: Climate Change, Precipitation, Air temperature, western half, Zagros, radiation induction
  • SIMA RAHIMI BONDARABADI *, Massoud Goodarzi, Tayeb Raziei Pages 19-37

    Any changes in the concentrations of greenhouse gases are causing imbalance status in system components. However, these changes along whit their effects the future should be simulated. There are different methods for the use of climate models is the most reliable.Here in this research, climate change status in Dez river basin where a major basin for water and agricultural yields is studied. For this purpose, the PRECIS model was used. PRECIS is an exponential dynamics downscaling model used to estimate the temperature and precipitation rates for the period of 2070 to 2100 under A2 and B2 scenarios. According to the results of climate change assessment under scenario A2 for Dez river basin, precipitation would decrease up to 22% and up to 5 degrees centigrade would rise in average maximum and minimum temperature while concerning B2 scenario, a decrease in precipitation up to 33% and a rise in temperature rise up to 3°C are estimated.

    Keywords: Climate Change, climate change model, Downscaling, PRECIS model, Dez basin
  • Seyed Keramat Hashemi Ana * Pages 39-55

    To study the behavior of dry period lengths, precipitation data were used on a daily scale for 45 synoptic stations in Iran (1985-2017). In order to spatially distribute the dry periods, sequences of 10, 20, 30 and more than 30 days were used and turned into zones. The results showed that the highest frequency of long-term dry periods (30 days and more), with 86 events is related to the south-eastern part of Iran and Iranshahr station. The lowest frequency with 3 cases belonged to Rasht station on the southwest coast of the Caspian Sea in northern Iran. The second-order Markov probability distribution was used to evaluate the type of dry period distribution, return continuity and their probability of occurrence. Probability matrix and return period for 10, 20 and 30 day continuities were calculated on a monthly scale and it was determined that June and April were the shortest dry period return periods (18 days) in the arid central and eastern regions of the country with the highest probability of occurrence ( 89%) and the longest return period is related to October and November in the wetlands of the north and northwest coast of the country (338 days) and the lowest probability of occurrence (28%).

    Keywords: Dry periods, Classification, Markov, Precipitation, Iran
  • Shahram Lotfi Gharanchai *, Alireza Shakiba, Amene Dashtbozorghi, Fatima Rabbani, Tayyaba Akbari Pages 57-74

    Today, climate change is considered a serious challenge to human societies and the environment and has caused anomalies in the Earth's climate system. According to scientists, an increase in the average global temperature is inevitable. In this study, the climatic elements of temperature and precipitation of Ahar synoptic station for the near future (2026-2045), middle future (2046-2065) and distant future (2066-2085) using the outputs of the CanESM2 climate change model. Based on RCP2.6, RCP4.5 and RCP8.5 with SDSM exponential microscale model and also the annual trend of these changes was investigated using Mann-Kendall test. Based on the output of the model, it was determined that in the near future, precipitation will occur in February and November, and in the next two periods, mid and distant, in October, the greatest decrease will occur, and for April, May and August, the precipitation will increase. On average, the minimum temperature will increase to 0.38 degrees Celsius, the average temperature to 0.52 degrees Celsius and the maximum temperature to 0.82 degrees Celsius. Based on the results of Mann-Kendall test, the annual trend of precipitation in the future will be decreasing, the average temperature in the three scenarios will have an increasing and significant trend and the temperature elements (minimum, medium and maximum temperature) in RCP8.5 will be increasing and significant.

    Keywords: Climate Change, Scenarios, exponential microscale, CanESM2 model
  • Hakime Ajdarnia, Ashraf Asadi * Pages 59-79

    Diurnal Temperature Range (DTR) is an important indicator for identifying climate change. The purpose of this study is to analyze the seasonal and annual trends of the Diurnal Temperature Range and their changes during the 20-year statistical period from 2001/03/21 to 2021/03/20 in Fars province. For this purpose, monthly minimum and maximum temperature data, which are the most important parameters related to climate change and affect ecological activities in 26 stations of the province were obtained from the Meteorological Organization. Among the stations in the province, only 13 stations had a statistical length of more than 20 years, which was selected for review and comparison for this study due to the common period, and the desired index was calculated for the selected stations. After performing the thigh homogeneity test on the data, Mann-Kendall statistical and graphical test was used to determine the trend and the sens slop Estimator Nonparametric Method was used to determine the trend slope rate. The highest trend rates and changes in time were observed in summer and the lowest in autumn. In estimating the sens slope to determine the direction of the index trend, it was revealed that some stations have experienced incremental changes of more than 2 degrees Celsius. Maps of trend type and amount of changes were also drawn. Examination of the maps showed that the western half of the province has experienced an increasing trend and the highest rate of change can be seen in the same area.

    Keywords: Diurnal Temperature Range, Trend, Mann-Kendall test, sens slop Estimator Nonparametric Test, Fars
  • Ronak Shokati *, Amjad Maleki, Farzad Shirzaditabar Pages 97-117

    Karst and karst cavities are one of the most challenging subjects. Given that karst areas cover approximately 20% of the land area, Identifying and investigating the location of karst buried cavities can be useful in various usages such as tourism development, subsidence prevention and karst water resources. In the rifts of Shaho, located in Kermanshah province, karst landforms, including caves and buried cavities, are well stretched. The current study attempted to identify rapid and early karst cavities using an easy and low-cost method in geomorphological studies. To this end, in Shaho rifts (Quri Qaleh cave and its surroundings), two geophysical methods namely Electrical Resistivity Tomography (ERT) and Very Low Frequency Electromagnetism (VLF) were utilized and compared. Initially, by determining the location of the cave on the ground, the profile performing route was designed perpendicular to the cave route. Then, 5 profiles were performed by VLF and 4 profiles by ERT method. Four ERT profiles perpendicular to profiles 2, 4 and 5 of VLF were taken and finally the results of the two methods were compared. In addition to determining the exact location of the cave, the results of both methods revealed anomalies outside the cave. Other findings of the research include the possibility of rapidly achieving the results and the cheaper use of the VLF method compared to other identification methods.

    Keywords: Buried Karst, geophysics, Shaho Rifts, Quri Qaleh Cave, Kermanshah
  • Mojtaba Solimani Sardo *, Zohreh Ebrahimi, Mehdi Zarei Pages 119-134

    Water resources are one of the most important components of land life and sustainable development. In the present study, the study of time series changes in the area of ​​Jazmourian Playa water areas, using the surface reflection data of Landsat 8 satellite from 2013 to 2019, was considered and the Modified Normalized Water Difference Index (MNDWI) was used to separate the water areas on the images. Then the trend of changes in the area of ​​water areas was estimated. All of these processes and satellite image analysis were performed in the Google Earth Engine software environment, which is a web and open source system for performing spectral and radiometric analyzes on satellite images. ArcGIS 10.5 software was also used to prepare spatial maps. . Findings showed that the area of ​​the seasonal lake of Jazmourian Lake is estimated to be 21426 Km based on MNDWI index, approximately 1515 Km based on automatic water extraction index (AWEI) and 1610 Km2 based on water absorption ratio (WRI) index. On the other hand, the analysis of surface water production of Landsat images showed that the highest rate of change was related to temporary seasonal and new seasonal water zones, so that changes in temporary seasonal zones occupied an area of ​​about 11245 km2 and new seasonal surface zones about 35355 km2. Is. Jazmourian plain water intake is related to the occurrence of seasonal floods and increased rainfall in the basin, so that a high correlation (R2 = 0.89) between the annual rainfall of the basin and the increase in the area of ​​water areas resulting from the MNDWI index has been observed.

    Keywords: Jazmourian Playa, Blue Zones, Google Earth Engine, MNDWI
  • sayyad asghari saraskanroud *, Elham Molanouri, Shiva Safari, Ehsan Ghale Pages 135-152

    Due to climate change and reduction of precipitation as one of its main components, especially in the mountainous areas of the northwest of Iran, it is important to study the important phenomenon of water and snow due to the importance of snow reservoirs in feeding water reserves. Due to the importance of spectral indices in measuring distance and spectral similarity of snow and water phenomena, in the present study, normalized indices of normalized water and snow, as well as normalized indices without snow/ice and water background and Otsu threshold method on the image Landsat 8, has been used as a study area by selecting a part of Sabalan Mountain and the Caspian Sea. The results of the present study showed that, according to the histogram and variance of the bands, the normalized differential indices of water without snow and snow without water, with 100% accuracy and 97% accuracy, respectively, showed high accuracy in extracting and separating water and snow cover phenomena. The results of the implementation of the Otsu binary algorithm also confirmed this and showed the high ability of the desired indicators to extract snow and water phenomena.

    Keywords: Spectral Indices, NDSINW, NDWINS, Otsu Threshold